Thema's

Zorg en recht

 


GGZ Nederland volgt de ontwikkelingen van (toekomstige) wet- en regelgeving op het gebied van privacy- en gezondheidsrecht en aanverwante onderwerpen. Het gaat om wetten die betrekking hebben op de rechtspositie van de patiënt en de hulpverlener, op de kwaliteit van zorg van de ggz-instellingen en op de beroepen in de gezondheidszorg, plus de privacyaspecten hierbij, zoals gegevensuitwisseling. Als brancheorganisatie vestigen we de aandacht op knelpunten en proberen we verbeteringen te bereiken. Indien u suggesties heeft, dan horen we dit graag.

Helpdesk voor leden

GGZ Nederland heeft een helpdesk, uitsluitend voor haar leden, die hen helpt juridische problemen op het terrein van zorg en recht op te lossen. Leden kunnen vragen mailen naar zorgenrecht@ggznederland.nl.

Wilt u de nieuwsbrief wetgeving ontvangen? Meld u dan aan via zorgenrecht@ggznederland.nl.

Wetteksten en meer informatie

Meer informatie over zorg en recht toegespitst op de ggz vindt u op de community GGZ Connect. Daar staan ook toelichtingen en handreikingen op dit gebied. Indien u juridische vragen aan collega ggz-instellingen wil stellen, dan kunt u die hier kwijt. Overheid.nl biedt een overzicht van wetten en regels. Daar krijgt u ook een beeld van de voortgang van aanhangige wetgeving.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op

Contact
Gerelateerd nieuws

GGZ Nederland & AP beantwoorden vragen AVG

Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan de AVG. Deze wet geldt voor de hele Europese Unie... » Lees meer

Nieuwe set algemene leveringsvoorwaarden ggz 2017

GGZ Nederland heeft in samenwerking met het Landelijk Platform GGz en de Consumentenbond nie... » Lees meer

Governancecode Zorg 2017 gelanceerd

Yvonne van Rooy, voorzitter van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ), heeft vandaag de nieuwe Governan... » Lees meer