Auteur van dit artikel
GGZ Nederland
GGZ Nederland

e-mail: info@ggznederland.nl

Internationale uitwisseling van good practices in de ggz

Internationale uitwisseling van good practices in de ggz

Afgelopen week vond de Council of Clinical Leadership van IIMHL (International Initiative for Mental Health Leadership) plaats. Wij zijn sinds 1 januari j.l. officieel lid van dit netwerk en mochten voor het eerst iemand afvaardigen. René Keet (directeur FIT-academy GGZ Noord-Holland-Noord en voorzitter van EUCOMS) is namens GGZ Nederland lid van de Council of Clinical Leadership. De bijeenkomst vond plaats bij de American Psychological Association in Washington D.C. Doel van deze bijeenkomst was internationale kennisuitwisseling van good practices op onder andere de volgende thema’s: population mental health in relatie tot grootstedelijke problematiek, de integratie van eerstelijnszorg en ggz en mentale gezondheid op scholen. Verder was er aandacht voor lopende ontwikkelingen in de verschillende deelnemende landen.

René Keet gaf namens GGZ Nederland een korte pitch over de ambulantisering en de FACT-teams als voorbeeld van een good practice in Nederland. Zijn verhaal werd met enthousiasme ontvangen door de groep. Tevens hield hij op verzoek van IIMHL een presentatie bij SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration) over de ambulantisering in Nederland. Ook hier werd positief op gereageerd en SAMHSA gaat verkennen wat werkbaar is voor de situatie in de Verenigde Staten.

De eerstvolgende bijeenkomst van IIMHL is de Leadership Exchange welke plaats vindt van 9 – 13 september 2019 in Washington D.C. Heb je interesse om hierbij aanwezig te zijn, neem dan contact op met Dung Ngo, beleidsadviseur Internationale Zaken en IIMHL Liaison voor Nederland. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.