Thema's

Basis-ggz

De ggz kan je nu in drie onderdelen onderscheiden: (1) huisartsenzorg met ggzondersteuning waarbij de huisarts signaleert, behandelt of verwijst naar de generalistische basis-ggz of de gespecialiseerde ggz met ondersteuning van de POH-GGZ), (2) de gespecialiseerde ggz, en (3) de generalistische basis-ggz.

De eerstelijns-ggz en een deel van de tweedelijns-ggz vormen samen de generalistische basis-ggz. In de basis-ggz is ruimte voor verschillende behandelcomponenten zoals diagnostiek, e-health en consultatie van een specialist.

Basis-ggz, gespecialiseerde ggz en langdurige klinische behandeling worden (de eerste drie jaar) door middel van één en dezelfde standaard gedeclareerd, te downloaden via de website van Vektis.

Wat doet GGZ Nederland?

GGZ Nederland vindt het belangrijk dat patiënten snel, effectief en op de juiste plek worden behandeld. Generalistisch als het kan, gespecialiseerd als het moet. GGZ Nederland heeft een stroomschema opgesteld omdat we regelmatig vragen krijgen over de regelingen voor 'anders- of niet verzekerde patiënten'. U vindt het stroomschema, toelichting en de bijbehorende tabel van het Zorginstituut onderaan de pagina.


Meer informatie kunt u vinden op GGZ Connect.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op

Contact
Gerelateerd nieuws

Noord-Limburg krijgt speciaal verwijsloket voor geestelijke gezondheidszorg

In Noord-Limburg start vanaf januari 2019 een pilot waarin het verwijsproces anders wordt ingericht... » Lees meer

GGZ-partijen presenteren gezamenlijke aanpak om wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg aan te pakken

GGZ-partijen vinden het onwenselijk dat mensen te lang moeten wachten op ggz-zorg en bundelen daaro... » Lees meer

Verwijzingen ggz vereenvoudigd

GGZ Nederland is blij met de gemaakte afspraken over vereenvoudiging van het verwijzen naar en binn... » Lees meer